10 ember, 18 furnérlemez, 928 rész, 1000 dollár és végtelen számú lehetőség - ezek, mind kellenek ehhez a nem mindennapi ülő alkalmatossághoz. Ezt a rétegelt lemezből készült padot, a kinetikus mozgás és a mérleghinta ihlette, de szigorúan figyelembe vették a mérnöki méréseket és a test és lélek sajátosságait is, vagyis a tervezők tudatosan egy ergonomikus építményt hoztak létre.

A pillérek és a merész rendszer, mint egy átvetítik a test mozdulatait a pad teljes hosszára, ezt mi sem mutathatná jobban, mint a pad felületének egyenetlensége, ami egy nem szakavatott ember szemével lássuk be, nem tűnik túl ergonómikusnak  Ez természetesen a valóságban nem így van. A pad tervezésekor nem csak a kinézet, hanem a kényelem és az egészség megőrzése is fontos szempont volt a tervezők számára.

A Columbia Egyetem hallgatói alkották meg ezt a különleges, merész és sokoldalú kinetikus padot rétegelt lemezből, hogy kényelmesen, másokkal együtt tudjanak relaxálni és pihenni. Már kísérleteznek egy újabb paddal, hiszen ki szeretnék deríteni, hogy milyen határai vannak ennek a design padnak és meddig lehet feszíteni azokat.

 Forrás: http://dornob.com/kinetic-bench-system-slinky-inspired-shape-shifting-seat/