HTML

Kreatív építészet

Friss topikok

  • Diamia8: A miénknek van háttámlája is: sajatotthonprojekt.cafeblog.hu/2012/06/16/raklapkanape_a_teraszra_cs... (2013.05.13. 17:53) Raklap kanapé
  • Lakásfelújító Feri: Olyan nagyon betonszagú az egész, de tetszik. :) A tér kihasználása és a természetesség ragyogó ... (2013.02.21. 11:46) Hatalmas fák között gombaházakban lakunk...
  • jennifer miller: Jó kis fogászati rendelőnek tűnik, lehet kipróbálom, bár kicsit nekem ridegek a bútorok. Talán eze... (2013.01.30. 17:26) Fogászati rendelő

2013.02.01. 16:56 Lollipop grafika

Az "EYE"

Egy bécsi székhelyű cég a Delugan Meissl építészei nemrégiben fejezték be alkotásukat, az EYE Filmintézetet a holland fővárosban, Amszterdamban.

Ezt a korszerű és modern építmény azért hozták létre, hogy mintegy összekötő kapocsként funkcionáljon a történelmi városközpont és az új, még épülő negyed között.

Már első pillanatban szembetűnik, hogy igyekeztek elegáns és kifinomult vonalakkal ellátni ezt az építményt a tervezők. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy több réteges, különlegesen hajtogatott alumínium panelekből állnak a falai. De ez mind csak a külcsín! A belső teret, mint egy illúzióként próbálták megalkotni a fény, a tér és az emberi mozgás összehangolásával, létrehozva egy igazi, térbeli élményt.

k.jpg

Ahogyan a fenti képen is láthatjuk, ez a modern és hatalmas művészeti alkotás vízpartra épült, épp ezért több módon is megközelíthető. Nem messze tőle található egy vasútállomás, ahonnan gyalog közúton, illetve biciklivel a kerékpárúton pár perc alatt elérhető ez az építészeti remekmű, továbbá igénybe vehetjük még a kompot is. Ez a lehetőség még exkluzívabbá varázsolja ezt az egyébként is lenyűgöző épületet.

A bejárathoz egy lankás sétány vezet, melyről rendkívül változó kilátás nyílik a környékre. Belépve ebbe a kulturális központba, a déli homlokzat mentén közvetlen rálátásunk van a vízpartra is.

k2.jpg

A külső geometria már enged következtetni a belső térre, mely nagyon tágas és egy rögtönzött nézőtérrel is el lett látva.

efi03.jpg

A padlótól a mennyezetig üveg ablakokat helyezett el a tervező, melyek biztosítják a belső tér megfelelő fényellátását.

efi04.jpg

Az alapot egy robosztus, csiszolt betontömb adja, ami egy semleges színt kölcsönöz az épületnek, ezért bátran kombinálható sötétebb színű bútorokkal is. A hatalmas, szabadtéri terasz pedig már csak grátisz.:)

Forrás: http://www.designboom.com/architecture/delugan-meissl-eye-film-institute/

Szólj hozzá!

Címkék: design építészet belső építész tervező egyedi teresz


A bejegyzés trackback címe:

https://kreativepiteszet.blog.hu/api/trackback/id/tr665036142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása